Процесуальна компетенція суб'єктів розгляду справи Конституційного Суду України - Ватаманюк, Інна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Роботу присвячено комплексному дослідженню процесуальної компетенції суб’єктів розгляду справи Конституційного Суду України. Реформування порядку здійснення конституційного судочинства залишається приводом для різноманітних дискусій та їх рівня впливу на систему правосуддя в Україні. Немало питань безпосередньо процедурного характеру виникало раніше і виникає зараз в організації діяльності Конституційного Суду України. Вони стосуються як недосконалості процедур конкурсного відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України до функціональної недосконалості системи конституційного провадження.
Procedural competence of the subjects of consideration of the case of the Constitutional Court of Ukraine
Keywords: процесуальна компетенція; органи конституційної юрисдикції; Конституційний Суд України; конституціний суд; procedural competence; bodies of constitutional jurisdiction; Constitutional Court of Ukraine