ГЕОЛОГІЧНА ІСТОРІЯ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ В КУРСІ ШКІЛЬНОЇ ГЕОГРАФІЇ - Андрусяк, Георгій (My University, 2025)
Тема геологічної історії Чернівецької області в шкільному курсі географії є актуальна для розуміння еволюції регіону та його природних особливостей. У даній роботі досліджено геологічну будову Чернівецької області, виокремлено основні етапи її геологічної історії. Було проаналізовано тектонічні процеси, що впливали на формування сучасного рельєфу. Окремо розглянуто методи викладання геологічної тематики у школах, зокрема використання краєзнавчих екскурсій та інтерактивних засобів навчання. На основі поставлених завдань розроблено рекомендації щодо ефективного впровадження цієї теми в навчальний процес.
Keywords: геологічна історія, Чернівецька область, шкільна географія, геологічна будова, тектоніка, краєзнавчі екскурсії, методика викладання, інтерактивні засоби.