Землевпорядні вишукування та проєктування : тестові завдання - Cухий, Петро Олексійович; Перович, Лев Миколайович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У виданні містяться тестові завдання, що мають на меті контроль рівня засвоєння теоретичного та практичного матеріалу з курсу «Землевпорядні вишукування та проектування». Структура збірника тестових завдань, загальна кількість яких перевищує 230, представлена вступом, 8 розділами та списком рекомендованих літературних джерел, які охоплюють усі основні питання із зазначеного вище курсу, відповідно до робочої програми. Для викладачів і студентів вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації спеціальностей «Геодезія та землеустрій», «Архітектура та містобудування» та «Будівництво та цивільна інженерія».
Землевпорядні вишукування та проєктування : тестові завдання
Важлива складова навчального процесу у вузі – розробка форм, способів і засобів перевірки й оцінювання результатів навчання. Одним із видів контролю при вивченні освітньої компоненти «Землевпорядні вишукування та проєктування» є поточний контроль, у якому, крім виконання лабораторних і самостійних робіт, чільне місце посідає комп’ютерне (аудиторне) тестування. Завдяки останньому можливе якісне та неупереджене оцінювання знань і навичок студентів. Метою навчальної дисципліни «Землевпорядні вишу-кування та проєктування» є формулювання теоретичних знань і набуття практичних навичок з основ землевпорядного проєктування, розроблення землевпорядної документації та проєктів територіального землеустрою, внутрішньогоспо¬дарського землеустрою, сільськогосподарського землеустрою та землекористувань. Формування результатів навчання ґрунтується на визначенні освітньо-професійною програмою «Геодезія» компетентностях при врахуванні їх сформованості залежності від освоєних раніше чи суміжно подібних дисциплін, виконанні завдань з професійної діяльності згідно з кваліфікацією.
Keywords: Землевпорядні вишукування, проєктування, землеустрій, технічна документація