ОПТИМІЗАЦІЙНІ МЕТОДИ ТА МОДЕЛІ - Григорків, Василь Степанович; Григорків, Марія Василівна; Ярошенко, Олена Іванівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У підручнику викладено теоретичні основи моделей та методів оптимізації, які формують класичну базу сучасної теорії оптимізації. Матеріал підручника структурований на три частини, що відповідно присвячені безумовній та умовній оптимізації функцій однієї і багатьох змінних, спеціальним класам моделей та методів умовної оптимізації, які широко використовуються у різних галузях знань та практичної діяльності, а також прикладним аспектам сучасного комп’ютерного забезпечення оптимізаційних методів і моделей. Для студентів економічних, математичних і технічних спеціальностей та спеціалізацій, а також аспірантів, викладачів і широке коло фахівців.
Підручник
Keywords: нелінійне та динамічне програмування; одновимірна та багатовимірна оптимізація; метод оптимізації; модель оптимізації; лінійне програмування