Трансформація структури іхтіокомплексів р. Дністер на території Чернівецької області - Кузьмінський, Андрій Борисович (My University, 2024)
Робота присвячена дослідженню змін видового складу іхтіокомплексів р. Дністер та Дністровського водосховища, а також окремих популяційних характеристик промислових видів риб. Встановлено тенденцію до зниження видового різноманіття та заміщення автохтонних видів алохтонними. Доведено вплив регулювання стоку Дністра на морфологію та ростові характеристики промислових видів риб. Показано вплив промислового та любительського вилову на вікову структуру популяцій. Запропоновано щадні способи вилову риби.
Keywords: прісноводні риби; іхтіофауна; видове різноманіття; популяційна структура; екологічна рівновага