Фольклор Прикарпаття у записах і дослідженнях Степана Пушика - Божовська, Лідія Василівна (My University, 2021)
У роботі зібрано матеріали про життєвий і творчий шлях відомого фольклориста і письменника з Івано-Франківська Степана Пушика. Проаналізовано записи народних казок Прикарпаття (про тварин, чарівних та соціально-побутових), які ввійшли до трьох фольклорних збірників «Чарівне горнятко», «Золота вежа», «Срібні воли». Закцентовано на його зацікавленнях легендами та переказами і народною прозою зокрема. Розглянуто великий масив текстів народних приповідок (прислів’їв та приказок) українського народу. На завершення визначено внесок народознавця у вітчизняну науку про фольклор.
Keywords: Прикарпаття, казка, легенда, переказ, міфологія, приповідка, прислів’я, приказка, фольклорист, збірник.