Розвиток мовлення дітей 6-го року життя з ІІІ-ІV рівнями загального недорозвитку мовлення засобом дидактичної гри - Бербюк, Христина Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Актуальність проблеми розвитку мовлення дітей із загальним недорозвитком мовлення (ЗНМ) є надзвичайно високою, оскільки мовленнєві порушення впливають на комунікацію та пізнавальну діяльність дітей, що затрудняє їх соціалізацію та навчання. Одним із ефективних засобів корекції мовленнєвих порушень є дидактична гра, яка сприяє розвитку мовлення дітей через інтерактивну діяльність. Дослідження зосереджено на визначенні педагогічних умов використання дидактичних ігор для розвитку мовлення у дітей 6-го року життя з ІІІ-IV рівнями ЗНМ. Результати можуть бути корисними для педагогів і логопедів у процесі корекційно-розвивальної роботи з дошкільниками, що має значний вплив на їх мовленнєвий розвиток.
Keywords: дидактична гра; діти з ІІІ-IV рівнями ЗНМ; загальний недорозвиток мовлення; корекція мовленнєвих порушень