ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ КАРАТЕ У ФІЗИЧНОМУ ВИХОВАННІ СТУДЕНТІВ ЗВО - Ончуленко, Родіон Анатолійович (My University, 2025)
У магістерській роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти використання засобів єдиноборств, зокрема карате, у процесі фізичного виховання студентів закладів вищої освіти. Метою дослідження є обґрунтування ефективності впровадження елементів карате у систему фізичного виховання з метою підвищення рівня фізичної підготовленості, розвитку функціональних можливостей організму та формування позитивної самооцінки студентів. Результати дослідження підтвердили ефективність запропонованої методики: виявлено позитивну динаміку у розвитку фізичних якостей, покращення функціонального стану та зростання рівня психологічної впевненості студентів. Отримані дані можуть бути використані у практиці фізичного виховання, у науково-методичній роботі викладачів та під час розроблення навчальних програм для студентів різних спеціальностей.
Keywords: фізичне виховання, карате, єдиноборства, студенти, фізична підготовленість, самооцінка, методика.