Синтез книжкової графіки та декоративно-прикладного мистецтва у творчій діяльності - Лепай, Роман Михайлович (My University, 2024)
У науковій роботі «Синтез книжкової графіки та декоративно-прикладного мистецтва у творчій діяльності» досліджено взаємодію двох художніх напрямів, що базуються на традиціях і новаторських підходах. Робота охоплює історичний розвиток книжкової графіки та декоративно-прикладного мистецтва, аналізуючи стилістичні особливості, матеріали й техніки, які впливали на їхній синтез у різні періоди. Особливу увагу приділено значенню інтуїції, креативності й натхнення в творчому процесі. Розглянуто способи інтеграції цих напрямів у сучасних мистецьких практиках, їхню роль у збереженні національних культурних традицій і формуванні нових художніх рішень. Практична частина роботи включає розробку авторського проекту, що демонструє можливості поєднання графічних і декоративно-прикладних елементів, із врахуванням технологічних та естетичних аспектів. Дослідження сприяє популяризації мистецької спадщини та відкриває перспективи розвитку синтетичних форм у сучасному українському мистецтві.