Методологічні основи страхового права України - Nykyforak, Volodymyr (Київ: ВГО «Асоціація цивілістів України»; Кам’янець-Подільський, ТОВ «Друкарня «Рута», 2012)
В рамках даного наукового дослідження зроблена спроба визначення не стільки фундаментальних категорій страхового права, скільки обґрунтування специфічних принципів, властивих виключно страхуванню. Серед таких були виділені принцип страхового інтересу, принцип реального відшкодування збитків та принцип суброгації. Кожен із досліджених принципів розкриває особливу сторону страхування, відмінну від будь-якого іншого виду цивільно-правових відносин.
Keywords: страхове право; принципи; методологічні основи