Педагогічні умови впливу дитячої субкультури на процес соціалізації молодшого школяра - Ковалюк, Марина Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти впливу дитячої субкультури на процес соціалізації молодших школярів в умовах Нової української школи (НУШ). У першому розділі розкрито сутність понять "субкультура" та "дитяча субкультура", проаналізовано структурні компоненти субкультури молодших школярів, а також її роль як важливого фактора соціалізації. Другий розділ присвячено педагогічним умовам впливу дитячої субкультури, що ґрунтуються на результатах констатувального дослідження та запропоновано методичний інструментарій для ефективної інтеграції цих умов у навчальний процес. Запропоновані висновки та рекомендації можуть стати основою для подальших досліджень і практичних впроваджень у навчанні молодших школярів.
Keywords: культура; дитяча субкультура; розвивальне середовище; соціалізація