ФІЛОГЕНЕТИЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ ПРЕДСТАВНИКІВ РОДУ HERACLEUM - Гаврилюк, Ірина Михайлівна (My University, 2024)
У цій кваліфікаційній роботі наведено результати аналізу послідовностей ділянок хлоропластного геному: psbA-trnH, rpl32-trnL та внутрішньо транскрибований спейсер ITS1-2 для представників роду Heracleum. Послідовності були ампліфіковані та сиквеновані автором для зразків з території України, з різних ботанічних садів. Одержані дані були використані для обрахунків філогенетичної спорідненості та генетичного поліморфізму представників роду Heracleum.
Keywords: psbA-trnH; rpl32-trnL; ITS1-2; Heracleum; генетичний поліморфізм