ІНЖЕНЕРНИЙ ЗАХИСТ ТЕРИТОРІЙ - Полевецький, Василь Васильович; Собко, Юрій Тарасович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Конспект лекцій присвячений ключовим питанням інженерного захисту територій. Висвітлені способи та стадії будівництва та проектування, заходи з охорони праці, охорона навколишнього середовища. Для студентів 5 курсу освітнього рівня «магістр» спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія
Keywords: Інженерний захист територій; інженерно-геологічні умови; противозсувні споруди; противозсувні засоби та способи; зхилові процеси та характеристики; зміна рельєфу схилу; регулювання стоку поверхневих і підземних вод; підпірні стіни