Силабус навчальної дисципліни "Спортивний туризм" - Бучко, Жанна Іванівна (My University, 2021)
У структурі професійної підготовки майбутніх фахівців туристичної галузі вагоме місце займає цикл дисциплін за видами туристичної діяльності, одним з яких є спортивно-туристична. Курс націлений на формування необхідного рівня знань і умінь для організації оздоровчо-спортивного туризму в різних сферах туристичної діяльності. Зокрема, на основі базових знань з попередніх курсів оволодіти методикою організації різних видів туристичної діяльності залежно від потреб туристів, їх вікових, статевих та соціальних особливостей; обґрунтувати необхідність засвоєння студентами знань з основ орієнтування на місцевості, організації харчування і бівуаку в польових умовах, надання долікарської допомоги та норм поведінки у природі.
Keywords: Спортивний туризм