Використання “бейсбольної гармати” для розвитку координаційних здібностей юних бейсболістів - Костащук, Андрій Васильович (My University, 2023)
У кваліфікаційній роботі здійснено дослідження можливостей використання такого спортивного тренажеру як «бейсбольна гармата» для розвитку координаційних здібностей юних бейсболістів. Окреслено організаційні та змістовні особливості розвитку бейсболу в історичному контексті, виокремлено специфіку розвитку специфічних координаційних здібностей у сучасному бейсболі, проаналізовано практичні засади розвитку зорово-моторної координації в даному виді спорту. Обґрунтовано ефективність комплексу вправ з використанням «бейсбольної гармати» для розвитку зорово-моторної координації, що були запропоновані автором.
Keywords: бейсбольна гармата, зорово-моторна реакція, кольорові м’ячі, координація, спеціальні вправи.