ГЕОДЕЗИЧНІ РОБОТИ ПРИ ПРОВЕДЕНІ ЗЕМЕЛЬНОКАДАСТРОВИХ РОБІТ (на прикладі земельної ділянки в м. Кам’янець-Подільський) - Снаговський, Олег Володимирович (Чернівецький національний університет імені Ю.Федьковича, 2023)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теорететико-методичні основи проведення земельно-кадастрових геодезичних робіт. Розглянуто основні методичні підходи виконання геодезичних робіт. Розкрито прикладні аспекти здійснення кадастрового знімання. Сформовано рекомендації, щодо етапності камеральної обробки результатів геодезичного знімання. Розкрито ключові особливості використання прикладного програмного забезпечення при обробці геодезичних даних.
ГЕОДЕЗИЧНІ РОБОТИ ПРИ ПРОВЕДЕНІ ЗЕМЕЛЬНОКАДАСТРОВИХ РОБІТ (на прикладі земельної ділянки в м. Кам’янець-Подільський)
Земельна реформа в Україні, яка постійно вдосконалюється та адаптується, призвела до суттєвих змін, особливо в аграрній сфері, організаційно-правових та організаційно-територіальних формах власності на землю та землеустрою. Земельний фонд є одним із найзначніших багатств України, унікальним за своїми властивостями. Вони є основою забезпечення функціонування сільських територій та передумовою успішного соціально-економічного розвитку будьякого регіону чи країни в цілому. Надання необхідної інформації органам місцевого самоврядування, органам державної влади та зацікавленим установам, підприємствам і організаціям, а також громадянам з метою регулювання земельних відносин, визначення розмірів плати за землю та вартості землі, економічного та екологічного обґрунтування бізнес-планів. та проектів землеустрою, потребує організації формування державної системи земельно-кадастрових робіт у формі Державного земельного кадастру. Для його повноцінної роботи необхідні якісні топографо-геодезичні дані, які б давали можливість достатньо повно та детально відобразити кадастрову ситуацію, іншими словами, відповідне топографо-геодезичне забезпечення проведення земельно-кадастрових робіт. це необхідно.
Keywords: кадастрове знімання, геодезичні роботи, землеустрій, м. Кам’янец-Подільський