Адаптація маркетингової комунікаційної політики торговельних підприємств до умов пандемії COVID-19 - Бурдяк, Олег; Черданцева, Ірина; Burdyak, Oleh; Cherdantseva, Irуna (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Чернівці, 2020)
Розкрито суть і значення комплексу маркетингових комунікацій у ринковій діяльності роздрібних торговельних підприємств України та проаналізовано особливості й ключові показники розвитку роздрібного ринку продуктів харчування за останні роки. За результатами дослідження споживачів і статистичних даних по витратах на маркетингові комунікації підприємств у 2020 році охарактеризовано окремі зміни у купівельній поведінці клієнтів, спричинені карантинними обмеженнями, введеними через пандемію COVID-19. Визначено вплив виявлених змін на ставлення покупців до маркетингових комунікацій суб’єктів роздрібної торгівлі та вказано на можливі напрями адаптації комунікаційної політики підприємств до роботи в умовах карантинних обмежень.
ADAPTATION OF THE MARKETING COMMUNICATION POLICY OF TRADE ENTERPRISES TO THE CONDITIONS OF THE COVID-19 PANDEMIC
Keywords: комплекс маркетингових комунікацій; роздрібна торгівля; купівельна поведінка споживачів; реклама у місцях продажу; стимулювання збуту; комерційна пропаганда; спонсорство