Органічна продукція в гастрономічному туризмі (на прикладі закладів харчування гірськолижного курорту Буковель). - Полудніцина, Анастасія Олегівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
У кваліфікаційній роботі розкрито роль органічної продукції у розвитку гастрономічного туризму. Проаналізовано сучасний стан використання органічних продуктів у закладах харчування гірськолижного курорту Буковель. З’ясовано особливості організації постачання органічної продукції та її інтеграції в ресторанні послуги туристичної дестинації. Оцінено рівень споживчого попиту та задоволеності туристів якістю гастрономічного сервісу, сформованого на основі органічних продуктів. Розроблено рекомендації щодо удосконалення системи постачання органічної продукції та впровадження інноваційних гастрономічних рішень у закладах харчування курорту. Обґрунтовано очікуваний економічний та іміджевий ефект від запропонованих заходів.
Keywords: Органічна продукція, гастрономічний туризм, заклади харчування, туристична дестинація, Буковель, якість харчування, туристичний сервіс, харчова безпечність.