ФУНДАМЕНТАЛЬНИЙ РОЗВ'ЯЗОК ЗАДАЧІ КОШІ ДЛЯ ПАРАБОЛІЧНОГО РІВНЯННЯ ДРУГОГО ПОРЯДКУ ЗІ ЗРОСТАЮЧИМИ КОЕФІЦІЄНТАМИ ТА З ОПЕРАТОРАМИ БЕССЕЛЯ РІЗНИХ ПОРЯДКІВ - Melnychuk, Liliia (Буковинський математичний журнал, 2022)
Знайдено в явному вигляді фундаментальний розв'язок задачі Коші для одного класу параболічних рівнянь другого порядку з коефіцієнтами при молодших похідних, які зростають на нескінченості за однією групою змінних, та з операторами Бесселя різних порядків за іншою групою змінних. Вивчено деякі властивості фундаментального розв'язку.
Fundamental solution of the Cauchy problem for parabolic equation of the second order with increasing coefficients and with Bessel operators of different orders
Keywords: параболічні рівняння; задача Коші; фундаментальний розв'язок; оператор Бесселя