Розвиток туризму й рекреації в країнах Північної Європи та пропозиції для українських туристів - Романов, Дмитро Володимирович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Розглянуто теоретичні основи туризму, зокрема охарактеризовано в загальному, а також описано сутність і поняття туризму; визначено класифікацію видів туризму й розглянуто поняття туристично-рекреаційного потенціалу. Проведено аналіз туристично-краєзнавчого та ресурсного потенціалу країн Північної Європи, зокрема Королівств Данії, Швеції, Норвегії, а також Республіки Фінляндії та Ісландії. Запропоновано тури українських туристичних операторів до країн Північної Європи, надано характеристику діяльності ТО України, проаналізовано їхні туристичні продукти (автобусні та авіа-тури). Досліджено досвід в туристичній галузі країн Північної Європи для України, охарактеризовано переваги туристичного ринку, зростання туристичної галузі та наведено статистичні дані в сфері туризму та рекреації.
Keywords: туристично-рекреаційний потенціал, туристичний оператор, рекреація, турист, розвиток туристичної галузі, туризм, Північна Європа.