Профілактика та корекція відхилень поведінки: навч. посібник. - Мафтин, Лариса (Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2021)
У посібнику розглянуто теоретичні й прикладні основи профілактики та корекції відхилень поведінки; обґрунтовано актуальність проблеми формування нормативної поведінки дітей та молоді; розкрито суть понять поведінка, норма, відхилення від норми; узагальнено наукові погляди на природу відхиленої поведінки, її типи, чинники, закономірності формування; висвітлено психолого-педагогічні підходи до профілактики та корекції різних форм відхилень у поведінці, основних методів її профілактики та корекції. Для викладачів, студентів вищих навчальних закладів і тих, хто цікавиться питаннями діагностики, корекції та профілактики відхилень поведінки.