ВЕБ-КАРТОГРАФУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ ПУТИЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ - Нестерюк, Аліна Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Одним зі шляхів розв’язання проблем старіння картографічного матеріалу є застосування засобів геоінфомраційного картографування земельних ресурсів із використанням даних ДЗЗ й створення комплексних інтерактивних карт. Нові ГІС-технології, що ґрунтуються на базах цифрових картографічних даних і на сучасних цифрових методах топо-геодезичних і GNSS-вимірювань, ДЗ, цифрової фотограмметрії та дозволяють автоматизовано вирішувати завдання створення й реалізації традиційних та цифрових карт. У даному дослідженні аналізувався методико-технологічний потенціал вебкартографування на базы його експериментального застосування для моделювання землекористування території Путильської громади. Вибір території експериментального дослідження обумовлений такими головними причинами: специфіка екологічної ситуації, яка є наслідком домінування природничих ландшафтів; багатофункціональність землекористування, яка притаманна регіону; нагальна необхідність розробки методів оптимізації землекористування, що так або інакше ґрунтуватимуться на використанні сучасних ГІС-систем та глибокому аналізі географічних даних тощо.
Keywords: ВЕБ-КАРТОГРАФУВАННЯ, ГІС, ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ