Гласність судового процесу та його повна фіксація технічними засобами: міждисциплінарний підхід - Ostafiichuk, Liudmyla (My University, 2018)
Стаття присвячена дослідженню гласності судового процесу та його повній фіксації технічними засобами в українському законодавстві із застосуванням міждисциплінарного підходу. У широкому розумінні міждисциплінарність можна вважати синергією різних юридичних наук, що передбачає розвиток інтеграційних процесів. Наприклад, уніфікація законодавцем визначення гласності, відкритості та повного фіксування технічними засобами судового процесу у нових редакціях процесуальних кодексів України свідчить про взаємопроникнення норм. Разом з тим, за допомогою міждисциплінарного підходу вдалося побачити те, що могло б бути недоступним у межах дослідження окремо взятого закону із його специфічним, вузько орієнтованим об’єктом, предметом, методами. Це відсутність засадничої конституційної норми про фіксування технічними засобами судового процесу у справах про адміністративні правопорушення.
PUBLICITY OF A TRIAL AND ITS COMPLETE FIXING TECHNICAL MEANS: AN INTERDISCIPLINARY APPROACH
Keywords: гласність; відкритість; повне фіксування; судовий процес; міждисциплінарний підхід