Моделі вирішення етнічних конфліктів сучасності: теоретичний аспект - Бурдяк, Віра (My University, 2012)
У статті досліджено новий етнополітичний феномен - модель етносоціальної політики у сучасному світі. Поняття етносоціальної політики автор розглядає як цілеспрямовану діяльність з урегулювання взаємовідносин між націями, етносами, етнічними групами та меншинами. Комплексний політологічний аналіз етнічності дає змогу розкрити її діалектичний взаємозв'язок з етносоціальними процесами, які, з одного боку, коригуються за допомогою етносоціальної політики, а з іншого - самі впливають на неї та задають вектор її розвитку.
Keywords: модель етносоціальної політики; нації; етноси; етнічні групи; меншини