Особливості територіального планування розвитку транспортної мережі Мамаївської територіальної громади - Веірицька, Ангеліна Вікторівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Мета роботи полягає у дослідженні територіального планування розвитку транспортної мережі Мамаївської територіальної громади. Аналізується транспорт як об'єкт географічного дослідження, основні категорії та показники, методи географічного дослідження транспорту. Висвітлюються географічні та метричні властивості території громади, склад населення, місце громади в суспільно-географічному просторі Чернівецької області. Досліджуються види транспорту, щільність шляхів, залізничний, автомобільний та трубопровідний транспорт. Результати свідчать про необхідність удосконалення транспортної інфраструктури для сталого розвитку.
Features of territorial planning for the development of the transport network in the Mamaivtsi territorial community
Keywords: територіальне планування; транспортна мережа; Мамаївська громада; географічне дослідження; залізничний транспорт; автомобільний транспорт; трубопровідний транспорт