ПЕРЕДУМОВИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Сафтюк, Максим Олександрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Туристична індустрія виступає потужним стимулом соціально-економічних зрушень визначаючи розвиток економіки і політику багатьох країн і регіонів світу. Метою дослідження є аналіз сучасного стану туристичних ресурсів Вінничини, виявлення особливостей функціонування суб’єктів туристичної індустрії, обґрунтування механізму функціонування туристичного регіону. Досягнення поставленої мети передбачало вирішення наступних завдань: дослідження механізму системної взаємодії суб’єктів ринку туристичної індустрії; аналіз стану розвитку туристичної індустрії Вінницької області за 2016-2020 роки; дослідження факторів впливу на діяльність суб’єктів туристичної індустрії; обґрунтування перешкод розвитку ринку туристичної індустрії Вінницької області; шляхи розвитку суб’єктів туристичної індустрії Вінницької області, через формування механізму функціональної взаємодії.
Keywords: туристична індустрія,туристичні ресурси