Проблеми досліджень територіальних структур сучасних річково-долинних систем - Костенюк, Людмила Володимирівна; Ющенко, Юрій Сергійович; Пасічник, Микола Дмитрович; Опеченик, Віталій Миколайович; Ющенко, Олександр Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2013)
Розкрито важливі аспекти вивчення територіальних структур сучасних річково-долинних систем, зокрема завдання таксономії.
Keywords: басейн Верхнього Пруту; територіальні структури; ландшафт; днища річкових долин; річково-долинні системи; система потік-русло; крона; стовбур