Віршування Дмитра Загула - (:unkn) unknown (My University, 2024)
У роботі проаналізовано поетичні тексти українського поета, перекладача, публіциста Дмитра Загула (1890-1944), що увійшли до поетичних збірок „Мара”, „З зелених гір”, „Наш день”, „Мотиви”, „На грані” та ін. Предметом дослідження стали метрика, ритміка, строфіка, римування та рима в поетичному тексті автора. Застосовано формально-статистичний метод, проаналізовано великий обсяг віршових текстів, отримані дані згруповано та узагальнено. При аналізі застосовано діахронічний підхід: твори розглянуто за часом написання, основа діахронії – розгляд за десятиліттями. Основні положення та висновки роботи увиразнюють розуміння особливостей віршової форми поезій Дмитра Загула.
Dmytro Zahul`s versification
Keywords: Дмитро Загул; віршування; версифікація; метрика; ритміка; строфіка; римування; рима