Наукові основи співпраці та кооперації у сфері інновацій та інтелектуальної праці - Антохов, Андрій; Клевчік, Леонід (My University, 2023)
У статті систематизовано організаційні форми співпраці в галузі інтелектуальної праці та інновацій. Ці форми описані в комерційному, кооперативному, віртуальному та некомерційному контексті. Визначено на місцевому рівні організаційні форми, що є перевагою у розвитку для створення єдиної технолого-сингулярної економічної системи в Карпатському регіоні. Встановлено, що все більш поширеними стають спільні місця, такі як коворкінг-центри, де полюбляють збиратися люди, які працюють самостійно. Обґрунтовано, що для розвитку організаційних основ співпраці в області інтелектуальної праці та інновацій важливими є коворкінг-центри. Окреслено основні напрями діяльності Державного агентства з питань електронного урядування України, а також виділено профільну управлінську структуру, в якості координатора реалізації державної влади в галузі інтелектуальної праці та інновацій. Виділено регіони, в яких активно розвивається ІТ-сектор і спостерігається масова зайнятість на основі самозайнятості (фрілансерства).
Scientific foundations of cooperation and cooperation in the field of innovation and intellectual work
Keywords: кооперація; інноваційна діяльність; інтелектуальна праця; управління змінами; коворкінг-центр; антикафе; інформація