Інфраструктурні чинники транскордонного туризму в Чернівецькій області - Бучко, Жанна Іванівна (Чернівці: Чернівецький національний університет, 2019)
У статті висвітлено питання інфраструктури Чернівецької області як однієї з основних складових частин функціонування транскордонної туристичної сфери: шляхів сполучення та транспорту, пунктів пропуску, готельної мережі, туроператорів та турагентів, центрів туристичної інформації. Проаналізовано види транспортного сполучення, мережу міжнародних пунктів пропуску на українсько-румунській та українсько-молдовській ділянках державного кордону. Розкрито показники діяльності туроператорів та турагентів в області та їх вплив на міжнародні туристичні потоки. Докладно розглянуто структуру закладів розміщення.
Infrastructure aspects of transborder tourism in Chernivtsi region
This work contains numerical analysis of tourism infrastructure of Chernivtsi region as a key factor required for smooth functioning of tourism services. Such infrastructure includes roads and transportation, border checkpoints, hotels and lodging, availability of tour operators and travel agents, visitor centers, and tourism information centers.
Keywords: транскордонний туризм, транскордонний регіон, туристична інфраструктура, туристичні потоки; cross-border tourism, cross-border region, tourism infrastructure, visitor flow