Емоційне вигорання працівників МПДЮ - Багнян-Рубін, Альона (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі детально розглянуто проблему емоційного вигорання працівників через призму робочого середовища та організаційної культури. Теоретичний аналіз літератури дозволив глибоко зрозуміти природу емоційного вигорання та його зв'язок із робочими умовами та культурою організації. Емпіричне дослідження, проведене серед працівників Міського Палацу Дітей та Юнацтва (МПДЮ), включало використання декількох методик для оцінки психічних станів та рівня емоційного вигорання. У ході дослідження було виявлено підвищені рівні тривожності та фрустрації у працівників, що свідчить про психоемоційне напруження через високі вимоги до роботи та можливі внутрішні конфлікти. Встановлено домінуючі симптоми вигорання, такі як переживання психотравмуючих обставин, економія емоцій та емоційне відчуження, що вказує на значні навантаження та стресові ситуації в роботі працівників.Виявлено високий рівень психоемоційного виснаження та особистісного віддалення, що впливає на продуктивність працівників. Висока зацікавленість роботою свідчить про професійну мотивацію, однак середній рівень мотивації потребує підтримки. Визначено середній рівень задоволеності працівників своєю роботою. Найвищі показники стосуються задоволеності взаємостосунками з колегами та керівництвом, тоді як найнижчі – умовами праці та досягненнями.
Keywords: емоційне вигорання; робоче середовище; організаційна культура; психоемоційне напруження