Мотивація та її ресурси в освітньому просторі - (:unkn) unknown (Чернівецький нац. ун-т, 2022)
Мотивація є однією з основних і важливих проблем у освітньому просторі. Її значимість для сучасної психології пов’язана з аналізом джерел і ресурсів активності людини, спонукальних сил її діяльності та поведінки. Комунікація, яка слугує основою нових інформаційних технологій, є невичерпним джерелом для формування мотивації учнів/студентів до взаємодії, а професійна мотивація – важлива складова самого освітнього процесу, як і правильна організація управління вчителями/викладачами мотиваційними станами учнів/студентів, які призведуть до досягнення цілей. Дослідження особливостей мотивації та демотивації у навчанні висувають перспективу розвитку багатомірного розуміння демотивації учнів/студентів, її впливу на емоційне виснаження, орієнтацію на досягнення цілей, сприйняття навчального матеріалу та ставлення до вчителів/викладачів. Учитель/викладач має стати коучем, який буде думати про створення творчої атмосфери навчання, а не думати лише про те, яку подати інформацію.
Keywords: мотивація; навчання; демотивація; мотиваційні ресурси