Формування культури етикетного спілкування учня ЗЗСО на уроках української мови. - (:unkn) unknown (НДУ ім. М. Гоголя, 2024)
Знання українських стереотипних етикетних формул ‒ важливий складник мовленнєвої культури учня. Формування умінь і навичок комунікативно доцільно й виправдано послуговуватися мовними засобами в різних життєвих ситуаціях з дотриманням норм українського мовленнєвого етикету ‒ одне з пріоритетних завдань мовної освіти України, що декларують чинні навчальні програми з української мови для ЗЗСО.
Formation of a culture of etiquette communication of a general secondary school student in Ukrainian language lessons.
Keywords: культура мовлення, етикетне спілкування, конструкції мовленнєвого етикету, етикетні формули, навчальна програма