Формування лідерських навичок у молодших школярів як чинника розвитку їх соціальної компетентності - Гафу, Ніколета Радівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню формування лідерських навичок у молодших школярів як важливого чинника розвитку їхньої соціальної компетентності. У роботі проаналізовано теоретичні підходи до визначення лідерських якостей, їх складові та значення для особистісного розвитку дитини. З'ясовано сутність лідерських навичок як необхідного елемента соціальної компетентності, що формує вміння дітей співпрацювати, приймати відповідальність, взаємодіяти з однолітками, приймати рішення та долати комунікативні бар’єри.
Keywords: лідерські навички; лідерські якості; лідерство; молодші школярі; лідерські навички молодших школярів; соціальна компетентність; формування лідерських навичок молодших школярів.