УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ЯК ЧИННИК ОПТИМІЗАЦІЇ ОПЕРАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Терлецька, Юлія (My University, 2024)
У статті досліджено теоретичні та прикладні аспекти управління бізнес-процесами у контексті оптимізації операційної діяльності суб’єкта господарювання. Доведено, що одним з визначальних чинників ефективності операційної діяльності є раціонально сформована система управління бізнес-процесами, яка дозволяє товаровиробникам утримувати власну ринкову нішу та забезпечувати прийнятний рівень прибутковості за відносно низьких витрат. Встановлено, що формування товаровиробником стратегії виробництва інноваційної продукції, яка б сприяла процесу утримання його ринкових позицій, а також зміцненню конкурентних переваг, потребує активізації інноваційної спрямованості операційної діяльності підприємства. Ідентифіковано пріоритети споживачів продукції як базового елемента формування бізнес-моделі підприємства. Обґрунтовано практичні рекомендації щодо необхідності удосконалення системи управління бізнес-процесами на підприємстві як чинника оптимізації його операційної діяльності.
BUSINESS PROCESS MANAGEMENT AS A FACTOR IN OPTIMIZING THE COMPANY’S OPERATIONAL ACTIVITIES
Keywords: бізнес-процес, операційна діяльність підприємства, система управління бізнес-процесами, продуктивність операційної системи, інноваційна спрямованість операційної діяльності.