ЗАСТОСУВАННЯ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ ПРИ ВИРІШЕННІ ЗАДАЧ ТОЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА (НА ПРИКЛАДІ ЗЕМЕЛЬНИХ НАДІЛІВ М. НОВОСЕЛИЦЯ) - Храб, Денис Іванович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
В останні роки йде активне впровадження безпілотних літальних апаратів (БПЛА) у різні сфери виробництва. На сьогоднішній день триває обговорення, наскільки безпілотні технології потрібні у сфері АПК для вирішення завдань сільського господарства. У таких розвинених країнах як Австралія, Канада, США давно говорять про позитивний економічний ефект безпілотних технологій. Є досвід застосування цих технологій в Україні. Поява безпілотних літальних апаратів (БПЛА) вдихнула нове життя у галузь дистанційного моніторингу земель населених пунктів. Завдяки високій роздільній здатності, можливостям виконання періодичних знімань та відносно невисокій ціні знімання, дані ДЗЗ стали доступними не тільки для міських та селищних поселень, але й для сільських. Але незважаючи на загальну вивченість питань використання даних ДЗЗ в цій галузі, використання даних отриманих з БПЛА володіє певною специфікою, дещо відмінною від процедур залучення традиційних космічних чи аерофотознімків. Тому в даній магістерській роботі подано спробу опису специфіки використання даних ДЗЗ отриманих БПЛА для потреб містобудування, здійснити апробацію БПЛ-технологій для потреб точного землеробства м. Новоселиця; проаналізувати результати знімання отримані в результаті апробації БПЛ-технологій для потреб містобудування.
Keywords: БПЛА, Землеробство