МЕДІАЦІЯ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД УРЕГУЛЮВАННЯ КОНФЛІКТІВ (НА БАЗІ НЗ) - Лужна, Юлія Степанівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Розглянуто поняття підліткового віку, медіації, міжособистісної взаємодії, висвітлено методи та технології соціально-психологічного впливу на формування ефективних методів профілактики та подолання конфліктів у підлітковому віці в професійно-технічному освітньому середовищі. Проаналізовано соціально-психологічні особливості підлітків, які можуть стати детермінантами подолання конфліктних ситуацій. Досліджено цілеспрямований корекційно-розвивальний вплив тематичного тренінгу для формування компетенцій, які сприяють подоланню конфліктів, запропоновані рекомендації для профілактики та подолання конфліктів у підлітковому середовищі.
Keywords: підлітковий вік; конфлікт; конфліктна ситуація; медіація; соціально-психологічний вплив; тренінг; профілактика; подолання