Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з передачею на поруки: теорія і практика - Yushchyk, Olena (Часопис Київського університету права, 2019)
У статті досліджено підстави та умови застосування звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з передачеюо соби на поруки. Встановлено, що вказаний вид звільнення дає змогу особі, яка вчинила злочин, за певних підстав та умов не зазнати кримінальної відповідальності, а визнати свою вину та виправитись у межах трудового колективу й показати, що вона здатна проживати в суспільстві як гідний його член та не порушувати норми закону. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з передачею особи на поруки займає особливе місце серед іншихв идів цього інституту. Особливістю є те, що для подальшого звільнення особа в певний строк повинна показати свій шлях виправлення шляхом прояву довіри у трудовому колективі, не ухиленням від заходів виховного характеру та не порушенням громадського порядку.
Keywords: передача на поруки; звільнення від кримінальної відповідальності