Архітектура комп'ютерів - Ковальчук, Мирослав Любомирович; Ушенко, Юрій Олександрович; Угрин, Дмитро Ілліч (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Пропонований посібник присвячено питанням, що стосуються будови і функціонування сучасних комп’ютерів та їх основних складових частин. Висвітлено питання загальних принципів архітектури комп’ютерних систем, історії розвитку, класифікації комп’ютерів, організації інтерфейсів. Розглянуті будова та принцип дії системної плати, центрального процесора, пам’яті комп’ютерів. Описані будова системного блоку та основних пристроїв вводу- виводу. Також розглянуте питання систем числення, що використовуються при функціонуванні комп’ютерних систем. Посібник адресовано студентам вищих навчальних закладів спеціальності «Комп’ютерні науки». З повним текстом навчально-методичного видання можна ознайомитися в Moodle.
Пропонований посібник присвячено питанням, що стосуються будови і функціонування сучасних комп’ютерів та їх основних складових частин. Висвітлено питання загальних принципів архітектури комп’ютерних систем, історії розвитку, класифікації комп’ютерів, організації інтерфейсів. Розглянуті будова та принцип дії системної плати, центрального процесора, пам’яті комп’ютерів. Описані будова системного блоку та основних пристроїв вводу- виводу. Також розглянуте питання систем числення, що використовуються при функціонуванні комп’ютерних систем. Посібник адресовано студентам вищих навчальних закладів спеціальності «Комп’ютерні науки». З повним текстом навчально-методичного видання можна ознайомитися в Moodle.
Keywords: архітектура комп'ютерів, процесор, системна плата