Вплив занять пауєрліфтингом на розвиток силових здібностей учнів старших класів - Малий, Максим Сергійович (My University, 2022)
Серед численних засобів фізкультурно-оздоровчої та фізкультурн-орозвивальної діяльності в загальноосвітній школі як на уроках фізичної культури, так і у позаурочних формах організації додаткових занять (позакласних, позашкільних) у школярів старших класів все велике значення набувають заняття силовими видами спорту, у тому числі пауерліфтингом. Змагання з цього виду спорту відбуваються у трьох вправах – зі штангою на спині присідання, лежачи жим штанги на горизонтальній лавці та станова тяга. Пауерліфтинг масовий, доступний виду спорту, який характеризується жвавим зростанням результатів та сприятливим впливом на здоров'я та працездатність людини/
Keywords: вправа, пауерліфтинг, позаурочний час, розвиток, силові здібності юнаки.