Економічна теорія - Галушка, Зоя Іванівна (Чернівецький національний університет, 2018)
Мета підручника – надати систематизовані знання, інструментарій, показати можливості й досягнення економічної теорії. Структура підручника включає чотири розділи. Перший розділ охоплює питання, присвячені предмету і методу економічної науки, становленню і розвитку економічної теорії, основних напрямів сучасної економічної думки, поясненню базових понять економічної теорії: потреб, благ, ресурсів, обґрунтовується проблема вибору, розглядаються структурні характеристики та типи економічних систем. Другий розділ включає питання, що розкривають загальні основи ринкової економіки, механізм функціонування ринку та дає характеристику економічних процесів на мікрорівні. Третій розділ присвячений економічним проблемам на макрорівні, національному господарству в цілому, змісту економічної політики держави. В четвертому розділі розглядаються питання, що характеризують особливості функціонування світового господарства та сучасних процесів, що відбуваються на глобальному рівні.
Keywords: Економічна теорія; фактори. виробництва, економічні системи, ринок, домогосподарства, конкуренція, підприємництво, види ринків, національна економіка, національний дохід, валовий внутрішній продукт, загальноекономічна рівновага, фінансова система, кредитна система, міжнародні економічні відносини