Розвиток діалогічного мовлення молодших школярів засобами комунікативно-ситуативних вправ - Воронка, Михайло (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена розкриттю теоретичних засад розвитку діалогічного мовлення молодших школярів та обґрунтуванню впливу комунікатививно-ситуативних вправ на цей процес. Розкрито особливості розвитку діалогічного мовлення учнів молодшого шкільного віку. Запропоновано поняття розвиток діалогічного мовлення молодших школярів – це систематичний процес набуття молодшими школярами діалогічної компетентності, що залежить від обставин та проявляється у конкретній ситуації. Обгрунтовано систему комунікативно-ситуативних вправ, які сприяють підвищенню культури мовлення та комунікації, – відповідно, - оптимізують рівень діалогічної компетентності молодших школярів.
Keywords: розвиток діалогічного мовлення молодших школярів; комунікативно-ситуативна вправа; діалогічне мовлення; діалог