Формування комунікативної компетентності в студентів під час симуляційного тренінгу - Shumko, Halyna; Trefanenko, Iryna; Soloviova, Olga (Медична симуляція – погляд у майбутнє (впровадження інноваційних технологій у вищу медичну освіту України) (для лікарів, науковців та молодих вчених) : наук.-практ. конф. з міжнар. участю. Чернівці, 17-18.02.2023 року: тези доп., 2023)
Основою навчання майбутніх лікарів у клініці традиційною є співпраця в колективі та практична робота з хворим. На жаль, останнім часом робота студента біля ліжка хворого значно обмежена. Це пов’язано зі збільшенням студентів у групі на тлі скорочення годин із дисципліни, пандеміями з переходом на онлайн-навчання, війною в країні, відсутністю домовленостей із керівництвом лікарень, етичними обмеженнями. Тому сучасні різноманітні технології, що можуть частково компенсувати практику наживо, до яких належить і інтерактивне навчання, надійно ввійшли у сферу освітнього процесу й отримали стимул до подальшого розвитку.
Keywords: інтерактивні технології; рольова гра; симуляційне навчання