КУРС ДАВНЬОГРЕЦЬКОЇ МОВИ (З ЕЛЕМЕНТАМИ НОВОЗАВІТНОГО РОЗМОВНОГО КОЙНЕ) - Оліщук, Роксоляна Леонідівна; Чакал, Інеса Степанівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
У навчальному посібнику подано основи граматики давньогрецької мови, які укладено здебільшого у формі схем та таблиць, виокремлено найважливіші граматичні особливості і відмінності новозавітного розмовного койне. Посібник містить різнопланові тренувальні вправи з фонетики, морфології та синтаксису давньогрецької мови, навчальні адаптовані й оригінальні речення для перекладу з Нового Завіту. Кожна запропонована тема супроводжується словником. У посібнику вміщено також 50 біблійних висловів з перекладом українською й латинською мовами та вказівкою на джерело. Посібник призначений для студентів богословських закладів, для гуманітарних факультетів і широкого кола зацікавлених.
Навчальний посібник
Keywords: Давньогрецька мова; Новий Завіт; граматика; новозавітне розмовне койне; біблеїзми; давньогрецько-український словник; богослов'я; Ancient Greek; New Testament; grammar; New Testament colloquial Koine; biblical expressions; Ancient Greek-Ukrainian dictionary; theology