Підвищення якості знань громадян, які навчаються на кафедрі військової підготовки, шляхом їх стимулювання та мотивації до навчання - Xомік, Іван Васильович (Харків: СГ НТМ «Новий курс», 2022)
У статті розглядаються особливості впливу мотивації та стимулювання на якість засвоєння військової спеціальності майбутніми офіцерами запасу та підготовки їх до військово-професійної діяльності. Проведений короткий аналіз хто з науковців (як цивільних, так і військових) займається проблемою мотивації навчання. Розглядаються дії як науково-педагогічних працівників, так і тих, хто навчається, під час проходження навчального процесу. Надані деякі рекомендації щодо підвищення ефективності процесу набуття знань, умінь та навичок майбутніми офіцерами запасу. Ключові слова: мотивація, стимулювання, науково-педагогічний працівник, той, хто навчається, військова підготовка, навчальний процес.