Організація пізнавально-творчої діяльності молодших школярів на уроках образотворчого мистецтва засобами графіки - Кудрик, Ілона (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні засади організації пізнавально-творчої діяльності учнів початкової школи на уроках образотворчого мистецтва засобами графіки. Визначено суть і структуру понять «пізнавальна діяльність», «творча діяльність», «графічна компетентність» у контексті вимог НУШ. Досліджено вікові особливості молодших школярів, що впливають на їхню здатність до творчого самовираження в графічній формі. Описано специфіку вивчення графіки в освітньому процесі початкової школи, її методичний потенціал для розвитку образного мислення, емоційної виразності та художньої ініціативи. Обґрунтовано педагогічні умови, що забезпечують ефективне стимулювання пізнавально-творчої діяльність молодших школярів засобами графіки.
Keywords: засоби графіки; графіка; творча діяльність; пізнавальна діяльність; образотворче мистецтво; графіка