Використання ідіом у формування англомовної лексичної компетентності учнів 9 класів - Осадчук, Андріана Олексіївна (Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2024)
Розвиток лексичної компетентності є одним з найважливіших завдань у процесі оволодіння іноземною мовою. Для того, щоб ефективно висловлюватися та розуміти англійську мову в багатьох різних сферах життя, потрібно активно розвивати свій словниковий запас. Таким чином, мета цього дослідження полягає в тому, щоб визначити ступінь значущості застосування ідіоматичних виразів задля формування англомовної лексичної компетентності у школярів 9-их класів. Дослідження складається з трьох частин. У першій частині описано теоретичні основи дослідження, особливості змісту та структури формування лексичної компетентності англійської мови із використанням ідіом, психолого-педагогічні особливості дев’ятикласників, методи та прийоми навчання із метою формування англомовної лексичної компетентності. У другій частині розглянуто методичні аспекти використання ідіоматичних одиниць у формуванні англомовної лексичної компетентності та види вправ із застосуванням ідіом. У частині 3 наведено систему вправ, які використовувались під час пробного навчання, представлено апробацію поданих вправ, описано процес пробного навчання та наведено отримані результати ефективності пробного навчання.
Keywords: англомовна лексична компетентність; лексична одиниця; ідіома; пробне навчання