Формування соціальної компетентності старших дошкільників засобами Web-орієнтованими і мультимедійними технологіями - Комісарчук, Маріна Володимирівна (My University, 2023)
Це дослідження зосереджується на розробці та впровадженні інноваційних методик, спрямованих на формування соціальної компетентності у дітей старшого дошкільного віку через використання web- орієнтованих і мультимедійних технологій. В контексті сучасного інформаційного суспільства, де цифрові засоби інтенсивно впливають на розвиток дітей, це дослідження акцентує на необхідності інтегрування цифрових технологій у процес освіти та виховання дошкільників. Метою є розробка комплексної програми, яка включає інтерактивні ігри, навчальні мультимедійні матеріали та веб-ресурси для ефективного розвитку комунікативних навичок, емоційного інтелекту, критичного мислення та інших ключових аспектів соціальної компетентності. Дослідження підтверджує, що систематичне та методично виважене використання цифрових ресурсів може позитивно вплинути на соціальну компетентність дітей, сприяючи їх гармонійному розвитку та підготовці до шкільного життя. Результати експерименту, проведеного в рамках дослідження, виявили значне поліпшення у рівнях соціальної компетентності учасників експерименту, що свідчить про ефективність запропонованої методики. Особлива увага приділяється індивідуальному підходу та активному залученню вихователів у процес впровадження цифрових технологій у виховний процес. Дане дослідження відіграє важливу роль у розумінні потенціалу веб- орієнтованих і мультимедійних технологій для розвитку навичок майбутнього покоління, відкриваючи нові горизонти для сучасної освіти дошкільників.
Keywords: соціальна компетентність, дошкільна освіта, мультимедійні технології, web-орієнтовані ресурси, інтерактивне навчання, емоційний інтелект, комунікативні навички, цифрова безпека, інформаційні технології в освіті, критичне мислення.