Розвиток творчих умінь дошкільників з порушеннями мовлення засобами театрально-мовленнєвої діяльності - Дадус, Віоріка Георгіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі. теоретично обґрунтувано та експериментально перевірено формування творчих умінь у дошкільників засобами театрально-мовленнєвої діяльності. Здійснено теоретико- методологічний аналіз досліджуваної проблеми в науковій літературі та практиці ЗДО, охарактеризувано особливості театрально-мовленнєвої діяльність дошкільників з порушеннями мовлення, визначено рівень сформовності мовлення у старших дошкільників та розроблено методику формування творчих умінь старших дошкільників засобами театрально- мовленнєвої діяльності.
Keywords: творчі вміння; татрально-мовленнєва діяльність; мовленнєві компетенції; креативність; обдарованість