Принцип встановлення податків і зборів виключно законом та конституційні засади місцевого оподаткування в Україні - Vakaryuk, Lyudmyla (Часопис Київського університету права, 2018)
Стаття присвячена висвітленню особливостей змісту принципу встановлення податків і зборів виключно законом та конституційним засадам місцевого самоврядування в Україні. Авторами наголошується, що особливістю конституціоналізації податкових правовідносин місцевого самоврядування є те, що Конституція України передбачає можливість встановлення місцевих податків суб’єктами місцевого самоврядування на основі законів, але вони можуть не бути встановленими актами суб’єктів місцевого самоврядування.
Keywords: закон; аліменти; боржники; адміністративне стягнення; суспільно корисні роботи